Nintendo Switch Virtual Console. Daar moeten we nog even op wachten.

Nintendo Switch Virtual Console

Nintendo Switch Virtual Console? Hier zullen we helaas nog even op moeten wachten. Virtual Console zal nog niet beschikbaar zijn vanaf de release-dag.

Met Virtual Console is het mogelijk om oude Nintendo spellen te spelen op de Nintendo Switch. Op de Wii, Wii U en de 3DS is de Virtual Console emulator al lang beschikbaar.

Vrijdag 3 maart is de lancering van de Nintendo Switch, en zal iedereen kunnen genieten van deze unieke console.


Nintendo Switch Virtual Console

Virtual Console verschijnt later voor de Nintendo Switch. Nintendo blijft onduidelijk over wanneer dit zal zijn. Hier zullen we binnenkort meer informatie over krijgen.

Virtual Console is een emulator waarmee je oude Nintendo spellen kan spelen. Denk hierbij aan NES- en SNES-games. Volgens geruchten zouden er ook GameCube-games naar de Switch komen via Virtual console.

Er zijn geruchten over een mogelijkheid om digitale producten van oude Nintendo consoles naar de Switch over te kunnen zetten. Nintendo onderzoekt de mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen, hier is nog niks over bevestigd.

Indie-games bij de release

Op de Switch zullen bij de release 3 indie-games uitkomen. Deze zijn vanaf dag 1 te downloaden in de Nintendo eShop. Dit jaar zullen er zestig indie-games verschijnen.

Hieronder zie je de eerste 3 indie-games die uitkomen:

  • FAST RMX (Shin`en Multimedia): een supersnelle racegame met een lage zwaartekracht. Exclusief voor de Nintendo Switch.
  • Shovel Knight: Specter of Torment (Yacht Club Games): een volledig nieuwe Shovel Knight game met in de hoofdrol ”Specter Knight”, een vijvand uit de oorspronkelijke game.  Tijdelijk exclusief voor de Nintendo Switch
  • Shovel Knight: Treasure Trove (Yacht Club Games): een complete game met de oorspronkelijke ”Shovel Knight” + alle uitgebrachte content, inclusief Shovel Knight: Specter of Torment. Verschijnt tijdelijk exclusief voor de Nintendo Switch.

Nintendo Switch Virtual Console

Naast deze 3 indie-games komen er meer geweldige games uit waaronder ”Zelda: Breath of the Wild”. De game ”1-2 Switch” mag ook zeker niet ontbreken bij jou nieuwe Nintendo Switch.

Lees hier meer over de Nintendo Switch games >

Om gebruik te maken van de Nintendo eShop komt er vanaf dag 1 een update voor de Nintendo Switch. Na deze update kan je pas content gaan downloaden.


Update: De Nintendo Switch is bij veel webwinkels op voorraad, maar wees er snel bij!

Heb jij je Nintendo Switch binnen? En welke games heb je er bij besteld? Laat het even weten in een reactie hieronder.

 


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.