Switch Specificaties

Op deze pagina vindt je de Nintendo Switch specificaties. Voor de release van de Nintendo Switch was hierover nog niet veel bekend. Op dit moment zijn alle specificaties bevestigd. Deze zijn te vinden op deze pagina.

We gaan het hier onder andere hebben over de Switch console zelf, de resolutie, het geheugen, de batterijduur en nog veel meer.

Lees snel verder en kom alles te weten over de Nintendo Switch specificaties.

Nintendo Switch specificaties


Nintendo Switch specificaties

De Nintendo Switch heeft een 6,2 inch touchscreen met een resolutie van 720p. Plaats je de Switch in de dock die op je televisie staat aangesloten. Dan kan je een resolutie verwachten van maximaal 1080p bij games die dit ondersteunen.

Het is heel makkelijk om te switchen van gamen op je televisie naar gamen in de handheld-modus. Als je de Switch uit de dock haalt zal het beeld binnen enkele seconden op jou Switch verschijnen.

De videokaart die in de Nintendo Switch zit is een speciale Nvidia Tegra-chip. Deze grafische kaart is te vergelijken met een Nvidia GTX 1060, en zal dus ook nog eens zuinig zijn.


Specificatie overzicht

Afmeting:

 • 102mm x 239mm x 13,9 mm (incl. Joy-Con controllers)

Gewicht:

 • Ongeveer 297 gr. zonder Joy-Con controllers
 • Ongeveer 398gr. inclusief Joy-Con controllers

Scherm:

 • Capacitive touchscreen / 6,2 inch LCD-scherm / resolutie: 1280×720

CPU:

 • NVIDIA Tegra processor

Systeem geheugen:

 • 32 GB (waarvan een deel gereserveerd voor het systeem)

Communication features:

 • Wireless LAN (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac compliant) / Bluetooth 4.1
 • TV mode / only a wired LAN connection is possible through the use of a commercially available wired LAN adapter

Video output:

 • Max. resolutie: 1920×1080, 60 fps (HD)
 • Handheld mode: 1280×720

Audio output:

 • Supports linear PCM 5.1ch (Output via HDMI cable in TV modus)

Speakers:

 • Stereo

USB terminal:

 • USB Type-C terminal

Koptelefoon/microfoon aansluiting:

 • Stereo output

Game card slot:

 • Alleen Nintendo Switch game cards

MicroSD card slot:

 • Compatible met microSD, microSDHC en microSDXC geheugenkaarten.

Sensors:

 • Accelerometer / gyroscoop / brightness sensor

Interne batterij:

 • Lithium ion batterij / capaciteit 4210mah

Batterij gebruik:

 • De batterij kan meer dan zes uur mee gaan, afhankelijk van hoe je de Switch gebruikt

Oplaadtijd:

 • Ongeveer 3 uur

Zodra er meer Nintendo Switch specificaties beschikbaar zijn zal dit zo snel mogelijk worden aangepast.

Nintendo Switch specificaties


Nintendo Switch opslaggeheugen

De Nintendo Switch heeft een standaard intern geheugen van 32 GB. Dit is vergeleken met een smartphone van tegenwoordig natuurlijk niet veel. Gelukkig is het geheugen dan ook uit te breiden door middel van een microSD kaartje.

Het uitbreiden van het geheugen is niet noodzakelijk als je voornamelijk gebruik maakt van de Nintendo game-cards. Wil je spellen gaan downloaden op jou Switch, dan doe je er goed aan om extra geheugen aan te schaffen. Sommige spellen hebben aardig wat opslag nodig.

Nintendo Switch specificaties

De Nintendo Switch is uit te breiden tot een opslag van 2 TB. Op het moment zijn er nog geen fabrikanten die zulke grote geheugenkaarten aanbieden. Wel is het handig om alvast te weten dat de Switch dit aan kan.

MicroSD kaarten zijn tegenwoordig niet duur meer. Het is al mogelijk om een microSD kaart van 64 GB aan te schaffen voor rond de 20 euro.


De batterijduur

Volgens Nintendo zou de batterijduur van de Switch tussen de 2,5 en 6 uur moeten liggen. Dit hangt er van af welke games je aan het spelen bent, en welke instellingen je gebruikt.

Speel je een open wereld-game als ”The Legend of Zelda – Breath of the Wild”, dan gaat de batterij zo`n 3 uur mee. Zulk soort spellen vragen veel van de Switch waardoor de accu sneller leeg gaat.

Batterij-test met Zelda:

Bij het spelen van ”The Legend of Zelda” in de handheld-modus met alle instellingen op maximaal (denk hierbij aan helderheid, geluid enz), houd de batterij het uit tot ongeveer 2,5 uur. Dit klopt dus aardig met de verwachte batterijduur.

Dankzij de Nvidia Tegra-chip is het mogelijk om de resolutie lager in te stellen tijdens het gamen in de handheld modus. Op deze manier kan je langer genieten van de wat zwaardere spellen.

Niet iedereen zit te wachten op het spelen met een lagere resolutie. Een mooie optie is dan ook om een powerbank te gebruiken als je onderweg bent.

Helaas is het niet mogelijk om de accu van de Switch te vervangen. Wel is het mogelijk om onderweg gebruik te maken van een powerbank, zodat je wat langer door kan spelen.


Switch Aansluitingen

Nintendo heeft er voor gezorgd dat de Switch-dock netjes aangesloten kan worden op je televisie. Aan de achterkant zit namelijk een klepje zodat alle aansluitingen netjes worden weggewerkt.

Nintendo Switch specificaties

Achter het klepje bevinden zich 3 poorten. Een poort voor stroom, een hdmi-aansluiting en één usb-poort. Aan de zijkant zitten nog 2 extra usb poorten voor het opladen van bijvoorbeeld accessoires.

Switch beschadigd door de dock…

Het is al bij veel mensen voorgekomen dat het Nintendo Switch scherm beschadigd bij het plaatsen in de dock. Hopelijk gaat Nintendo hier snel wat aan doen. In de tussentijd is het verstandig om een goede screenprotector te gebruiken.

Op het internet staan ook veel oplossingen van gebruikers. Zie de foto hieronder. Ook een hele handige oplossing om jou scherm krasvrij te houden.Nintendo Switch specificaties


USB-C aansluiting

De Nintendo Switch wordt opgeladen via een usb-c aansluiting. Usb-c wordt tegenwoordig veel gebruikt voor telefoons en laptops.

Usb-c zorgt voor een snellere communicatie tussen apparaten. Na het plaatsen in de dock zal het beeld dus sneller op je televisie verschijnen als bij een andere aansluiting.

 

Nintendo Switch specificaties

Wil jij de Nintendo Switch bestellen? Dat kan hier >

 


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.