Nintendo gaat GameCube games op de Switch uitbrengen.

GameCube games op de Switch

Nintendo gaat GameCube games op de Switch uitbrengen die via Virtual Console, een online downloadplatform. Dit is door verschillende bronnen bevestigd tegenover Eurogamer. Ook wordt vermeld dat er op het moment 3 games zijn met een ondersteuning hiervoor.

 


GameCube games op de Switch

De games die volgens de bronnen op dit moment al een ondersteuning hebben voor de Nintendo Switch, zijn Super Mario Sunshine, Luigi’s Mansion en Super Smash Bros.

De GameCube spellen zullen te verkrijgen zijn via de Virtual Console die door NERD ontwikkeld wordt. NERD heeft ook al de emulatie van NES-games mogelijk gemaakt voor de NES Classic Mini die pas is uitgekomen.

GameCube games op de Switch

Mensen die nog in het bezit zijn van een GameCube zullen de game wel opnieuw moeten kopen. De Nintendo Switch heeft namelijk geen ondersteuning voor de discs.

Er wordt waarschijnlijk nog overwogen om Animal Crossing op de Virtual Console uit te brengen. In Animal Crossing zitten meerdere oude NES klassiekers, waaronder Donkey Kong, Mario en Zelda.

Om dit voor elkaar te krijgen zou de Switch twee consoles tegelijkertijd moeten emuleren. De NES games die zich in Animal Crossing bevinden zullen dan ook via een andere emulatie moeten draaien. Of dit mogelijk gaat worden is volgens Eurogamer nog niet zeker.

GameCube games op de Switch

Het is op dit moment nog niet mogelijk om GameCube spellen te spelen via de officiële console-emulator van Nintendo.

Op de Wii U kan je via de Virtual Console wel een ondersteuning verkrijgen voor NES, SNES, N64, GBA en DS games. Het is nog niet bekend of deze ondersteuningen ook komen voor de Nintendo Switch, maar de kans is wel heel groot.

 


Nintendo Switch

De nieuwe Nintendo Switch wordt verwacht in maart 2017. Op het moment is er nog niet heel veel informatie beschikbaar, maar hier komt meer duidelijk in op 13 januari 2017.

Op deze dag zal er heel veel bekend worden gemaakt over de console en onder andere de verkoopprijs.

Lees hier meer over de Nintendo Switch >

 


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.