Nintendo Switch geen streamingdiensten bij lancering. En ook nog geen ondersteuning voor oude games en controllers.

Nintendo Switch geen streamingdiensten

Na de lancering op 3 maart zal de Nintendo Switch geen streamingdiensten hebben. Het zal op dat moment dus nog niet mogelijk zijn om diensten als Netflix te gebruiken via de Switch.

De Switch is ook niet compatibel met oudere games en controllers van voorgaande Nintendo consoles. Hier gaat misschien nog wel verandering in komen.


Nintendo Switch geen streamingdiensten

Na veel vragen van de gamesite ”Kotaku”  geeft Nintendo aan dat een latere update voor streamingdiensten niet uitgesloten is. Laten we hopen dat dit snel bevestigd wordt.

We willen van de Nintendo Switch eerst een schitterende console maken”, aldus Nintendo in een interview met de gamesite. Dit is 1 van de redenen waarom de console in het begin nog geen streamingdiensten ondersteunt.

Nintendo Switch geen streamingdiensten

Er wordt nog gekeken of ze dit in een toekomstige update toe gaan voegen aan de Switch. Mochten de streamingdiensten op de Nintendo Switch echt komen. Dan zal dit thuis gebruikt moeten worden, aangezien de Switch alleen internet heeft via Wifi.


Oude Nintendo games en controllers

Op veel andere vragen wil Nintendo geen antwoorden geven. Het is nu dan ook nog niet duidelijk of games van eerder gekochte Nintendo consoles ooit op de Switch gaan werken. Nintendo 3DS-cartrigdges kunnen in ieder geval niet in de Switch.

Hetzelfde verhaal voor de controllers van de Wii en Wii U. Deze zullen niet te gebruiken zijn in combinatie met de Nintendo Switch. Mogelijk komt hier later nog een ondersteuning voor, maar Nintendo wil hier niet echt duidelijk een antwoord op geven.

Wat Nintendo wel aangeeft is dat ze na de release gaan kijken of ze bepaalde controllers met de Switch compatibel gaan maken. Er wordt zelfs overwogen om een ondersteuning te gaan geven voor externe harde schijven.

Dit zou een groot pluspunt zijn aangezien de meeste consoles geen externe harde schijven kunnen lezen.

Wil je de Nintendo Switch pre-orderen? Kijk dan even hier >


Zie hier 7 dingen die je met de Nintendo Switch kan doen!

De Nintendo Switch zal in Nederland verschijnen op 3 maart en is te bestellen voor prijzen vanaf € 309,-. De Switch is een console en handheld in één, en kan via een speciale dock aangesloten worden op je televisie.

Is de Nintendo Switch wat voor jou? Laat het weten in een reactie hieronder.


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.