Mario Kart 8 Deluxe neemt weinig ruimte in beslag op de Nintendo Switch.

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe, de vernieuwde versie van Mario Kart 8 komt op 28 april 2017 uit voor de Nintendo Switch. Deze game zal zowel digitaal als fysiek worden aangeboden.

De fysieke versie van dit spel zal geen opslagruimte van jou Switch nodig hebben, maar mocht je hem toch liever downloaden dan valt de benodigde opslagruimte reuze mee.

De Nintendo Switch heeft een opslagruimte van 32 GB en Mario Kart 8 Deluxe zal hier ongeveer 6.75 GB van nodig hebben. Wil je meerdere spellen gaan downloaden, dan doe je er goed aan om het geheugen uit te breiden.

Lees verder voor meer informatie over Mario Kart 8 Deluxe en alle vernieuwingen in deze deluxe versie.


Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe is de ideale party game voor de Nintendo Switch. Voor de mensen die nog geen Nintendo Switch hebben gekocht is Mario Kart 8 Deluxe misschien wel een goede reden om er toch één te kopen.

Mario Kart 8 is al een tijdje geleden uitgekomen voor de WiiU. Bij de deluxe versie voor de Nintendo Switch kan je genieten van veel vernieuwingen. De nieuwe Mario Kart Deluxe bevat natuurlijk ook alle modi, karakters en 48 verschillende tracks van de oude Mario Kart 8. Ook zullen alle DLC die in die tijd zijn uitgebracht er standaard in zitten.

Zie hier de Mario Kart 8 Deluxe trailer

Op de Nintendo Switch zal alles er ook een stuk mooier uit gaan zien. Dankzij een flinke upgrade zal het spel draaien in 1080p op 60fps. Een stuk scherper dan de oude versie die in 720p op 60fps draait. Deze resolutie zal je alleen krijgen tijdens de TV-modus. In de handheld modus kan je maximaal op 720p spelen.

Lees hier meer over de specificaties van de Nintendo Switch >

Als je graag met vrienden samen speelt is het handig om te weten dat je tijdens de TV-modus kan spelen in een 4-player splitscreen. In de handheld-modus heb je alleen een splitscreen voor 2 spelers. Met de Joy-Con controllers kan je perfect samen spelen in de Tafel-modus.

Als jou vrienden ook een Nintendo Switch hebben dan is het natuurlijk leuker om de lokale multiplayer te gebruiken. Zo heeft iedereen zijn eigen scherm in handen.

Mario Kart 8 Deluxe

In Mario Kart 8 Deluxe zitten nu ook een aantal nieuwe game modes. Bij de Time Trials is het nu mogelijk om voor de 200CC snelheid te kiezen. Dit zal bij sommige tracks de uitdaging zeker verhogen.

In één van de nieuwe Battle Modes heeft een team Piranha Plants op de kart en zal het andere team moeten ontsnappen tot de tijd om is. Het is ook mogelijk om de Battle Modes in free for all te spelen.

Speel je veel met vrienden, dan is het leuk om een ranglijst bij te houden. Zo kan je altijd zien wie de beste Mario Kart speler is.

Nog wat nieuws is de roze drift boost die je een langere versnelling geeft. In de oude Mario Kart games kon je wel al blauwe of oranje vlammen krijgen tijdens een boost.

Mario Kart 8 Deluxe

Zie hier een lijstje van alle nieuwe content in Mario Kart 8 Deluxe:

 • 5  nieuwe personages: Inkling Girl, Inkling Boy, King Boo, Dry Bones en Bowser Jr.
 • Nieuwe Battle Modes: Balloon Battle, Bob-omb Blast, Renegade Roundup, Coin  Runners en Shine Thief (deze modi zijn vergelijkbaar met Mario Kart 64 en Mario Kart Double Dash)
 • 2 nieuwe Battle Stadion`s: Urchin Underway en Battle Stadium
 • Smart Steering-modus (voor beginners)
 • 3 nieuwe voertuigen
 • 2 nieuwe items: Ghost en Feather
 • De mogelijkheid om 2 items tegelijkertijd te dragen (zoals in Mario Kart: Double Dash)
 • Lokale multiplayer tot 8 spelers
 • Amiibo Functie (Ontgrendelt Mii kostuums)
 • Tijdens het driften kan je nu ook remmen
 • Controles zijn nu aan te passen voor de race begint (normaal moest je de race eerst op pauze zetten nadat de race al was begonnen)Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo heeft wel goed hun best gedaan met het verbeteren van deze game voor de Nintendo Switch. Een berg nieuwe opties, karakters, tracks, games modes en mooiere kwaliteit. Mario Kart 8 Deluxe is eigenlijk onmisbaar bij de Nintendo Switch.

Niet alleen de Nintendo Switch zelf is lastig te verkrijgen, maar ook de games zoals we al hebben gezien bij de release van The Legend of Zelda. Wees er dus op tijd bij!

Wil jij Mario Kart 8 Deluxe alvast bestellen? Kijk voor de beste prijs bij één van de onderstaande webshops:

Mario Kart 8 Deluxe verschijnt 28 april voor de Nintendo Switch. Wat vindt jij van deze deluxe versie? Ben jij van plan om hem te kopen? Laat even een reactie achter hieronder 🙂

Nintendo Switch bestellen? Zie hieronder waar hij op voorraad is.


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.