Prijs online dienst Nintendo Switch bekendgemaakt. Wat gaat het kosten?

Prijs online dienst Nintendo Switch

Prijs online dienst Nintendo Switch bekendgemaakt. Dat er voor de online dienst betaald zou moeten worden werd al bevestigd tijdens de onthulling van de Nintendo Switch. Alleen hoeveel dit zou gaan kosten werd nog niet verteld.

In dit artikel vertellen we meer over de online dienst van Nintendo, en wat je er mee zou kunnen doen. De prijs is in ieder geval lager dan de concurrerende diensten van Playstation en Xbox. De Nintendo Switch wordt gelanceerd op 3 maart.


Prijs online dienst Nintendo Switch

Volgens Nintendo-baas Tatsumi Kimishima gaat de online dienst goedkoper worden dan Xbox Live en Playstation Plus. De prijzen van deze online diensten lopen al snel op tot € 50,- per jaar.

Voor de Nintendo Switch is het nog niet geheel duidelijk wat de prijs zal zijn, aangezien alleen de Japanse prijs naar buiten is gebracht. De online dienst zal tussen de 2000 en 3000 yen gaan kosten.

Omgerekend is dit tussen de 16 en 25 euro. De Nintendo Switch zelf kostte uiteindelijk meer dan verwacht was. We kunnen er dan ook wel op rekenen dat de online dienst ook hoger uit gaat vallen.

We vermoeden dat de ”prijs online dienst Nintendo Switch” in Europa 30 euro per jaar gaat kosten. Dat is wel nog steeds goedkoper dan Xbox en Playstation.

Prijs online dienst Nintendo Switch

In het overzicht hierboven kan je zien wat  de voordelen van zo`n abonnement zijn. De dienst zal voornamelijk aangeschaft worden voor het gamen online, en dan mogelijkheid om live te chatten met spelers.


Online dienst eerste maanden gratis

Vanaf de release van de Nintendo Switch zal de online dienst eerst gratis zijn. Pas in het najaar zal de online service geld gaan kosten. Een datum tot wanneer de dienst precies gratis is weten we nog niet.

Wat mensen allemaal met de online dienst kunnen is nog niet helemaal duidelijk. We verwachten wel dat je vanaf dag 1 gebruik zal kunnen maken van de online multiplayer.

Bij het abonnement ontvang je ook elke maand een gratis NES- of SNES-game. Deze zal wel alleen maar in deze huidige maand gespeeld kunnen worden. Het downloaden van spellen uit de ”Nintendo eShop” kan ook zonder abonnement.

Prijs online dienst Nintendo Switch

5 redenen om de Nintendo Switch te kopen >

Nintendo werkt ook nog aan een speciale app voor de Nintendo Switch. Met deze app wordt het mogelijk om voice chat en matchmaking te gebruiken. Ook kan je via de app een party aanmaken. Het is nog even afwachten wanneer de app wordt gelanceerd.

Ik denk dat we op 3 maart niet te veel moeten verwachten van de online dienst. Nintendo zal waarschijnlijk starten met een soort beta online dienst. Een volledige versie zal later dit jaar wel verschijnen.


Nog geen Nintendo Switch besteld? Kijk dan even hieronder.


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.