Nintendo Switch Controllers

Het meest unieke van de Nintendo Switch zijn de Nintendo Switch controllers. Het is natuurlijk handig om controllers te hebben als je spellen wilt spelen. Dankzij Nintendo gaan we controllers op een compleet nieuwe manier gebruiken.

Met de zogenaamde Joy-Con controllers die bij iedere Switch meegeleverd worden, zal je een fantastische nieuwe ervaring beleven. Deze kleine controllers zijn op heel veel verschillende manieren te gebruiken.

De Nintendo Switch is uitgekomen op 3 maart 2017. In de afgelopen tijd was er zoveel vraag naar deze nieuwe console met als gevolg dat ze overal compleet zijn uitverkocht. De komende tijd zullen veel mensen moeten wachten tot ze een Switch in huis kunnen krijgen.

Meer informatie over de Nintendo Switch controllers vindt je hieronder. Lees onder andere meer over de Joy-Con controllers, de los te verkrijgen Pro controller en hoe je de controllers kan gebruiken.

Nintendo Switch controllers


De Nintendo Switch controllers

Bij de Nintendo Switch zitten standaard 2 Joy-Con controllers. Dit zijn kleine controllers die aan de zijkanten van je Switch kunnen worden bevestigd. Ook kunnen ze los gebruikt worden of op een speciale Grip geklikt worden.

Je hebt een linker en rechter Joy-Con met beide verschillende eigenschappen. Denk hierbij aan sensoren, een geavanceerde camera die bewegingen kan detecteren en een knop voor het maken van screenshots.

Beide Joy-Con controllers hebben een HD-trilfunctie genaamd HD Rumble. Deze functie zal een meer realistische ervaring geven dan bij alleen beeld en geluid. Hierover krijg je zo meteen meer uitleg.

Nintendo Switch controllers

Natuurlijk zijn de Joy-Con controllers heel leuk voor als je jou Switch onderweg gebruikt of samen met vrienden. Maar voor de mensen die het liefste thuis gamen heeft Nintendo de Pro controller ontwikkeld.

Dit is een controller vergelijkbaar met controllers die je bij andere consoles geleverd krijgt. Hij heeft wat weg van een Xbox controller en is dus perfect voor thuisgebruik.

Helaas zit de Pro controller niet standaard bij de Nintendo Switch en zal je hem los moeten kopen. Maar de Pro controller is niet noodzakelijk. Je kan dus zelf beslissen of je hem wilt kopen of niet. Als je de Joy-Con controllers in combinatie met de Joy-Con Grip gebruikt heb je in principe ook een traditionele controller.

Lees onderaan deze pagina meer over de Pro controller.


De Joy-Con controllers

Zoals we al eerder vertelden maken de Joy-Con controllers de Nintendo Switch uniek. Dit heeft vooral te maken met de vele manieren waarop je ze kan gebruiken.

De Joy-Con controllers kunnen zowel samen als individueel gebruikt worden. Dit maakt het mogelijk om samen met een vriend te spelen. Beide spelers hebben een Joy-Con in handen waarmee je het tegen elkaar opneemt.

Zie hieronder de manieren waarop je de Joy-Con controllers kan gebruiken.

De handheldstijl:

In de handheldstijl zitten beide Joy-Con controllers aan het systeem vast. Op deze manier kan je spelen waar je maar wilt, zelfs als je onderweg bent.

Nintendo Switch controllers

De Joy-Con controllers zijn makkelijk aan het systeem te bevestigen. Let er wel goed op dat je de linker- en rechter-Joy-Con aan de juiste kan bevestigd. De controllers worden automatisch gesynchroniseerd als je ze aan het systeem vast maakt.

Dit is de perfect methode om singleplayer games te spelen.

De tafelstijl:

Met de tafelstijl gebruik je de Switch als een los scherm. Zo kan je samen met een vriend spelen op 1 switch console. De Switch kan je makkelijk rechtop zetten dankzij een standaard die aan de achterkant is bevestigd.

De Joy-Con controllers worden automatisch gesynchroniseerd als ze aan het systeem vast zitten. Hierna kan je ze ook gebruiken als je ze weer los maakt van de Switch.

Nu kunnen 2 spelers gebruik maken van 1 Joy-Con en kan je het tegen elkaar opnemen met bijvoorbeeld de game ”1,2,Switch”.

Nintendo Switch controllers

Natuurlijk kan je ook lekker alleen spelen in deze stijl met beide Joy-Con controllers. Ook dan kan je beide controllers in een hand houden of je klikt ze in de Joy-Con Grip.

Ook niet te vergeten is dat je meerdere Switch consoles aan elkaar kan koppelen. Zo kan je dus ook samen spelen terwijl iedereen zijn eigen scherm gebruikt. Of zelfs 2 tegen 2 waarbij 2 spelers 1 scherm gebruiken.

De tv-stijl:

Bij de tv-stijl zit jou Nintendo Switch in de dock die op je televisie staat aangesloten. Ook op deze manier kan je de Joy-Con controllers los gebruiken voor multiplayer, en voor het gamen in je eentje. Ook hierbij is het weer handig om de Joy-Con Grip te gebruiken bij singleplayer games.

Nintendo Switch controllers

Speel dezelfde games als met de tafelstijl, alleen dan op het grote scherm. Bovendien is de resolutie op de televisie hoger dan op de Switch zelf. 1080p in plaats van de standaard 720p (alleen bij games die 1080p ondersteunen).


Joy-Con eigenschappen

Je hebt een linker en rechter Joy-Con, en beide hebben hun eigen kenmerken.

Linker Joy-Con(L):

De linker Joy-Con beschikt over een speciale knop waarmee je tijdens het spelen screenshots kan maken. Deze kunnen vervolgens gedeeld worden op sociale media. Later zal er nog een functie bij komen om video`s op te kunnen nemen.

Nintendo Switch controllers

Rechter Joy-Con(R):

In de rechter Joy-Con zit een infraroodcamera ingebouwd. Deze camera zou bewegingen en objecten moeten kunnen herkennen. Nintendo zegt dat deze camera heel geavanceerd is. Hij zou zelfs het verschil moeten kunnen zien tussen steen, papier en schaar in handbewegingen. Ook kan de camera de afstand van een voorwerp herkennen.

Nog een functie bij de rechter Joy-Con is een NFC-aanraakpunt. Hiermee kan je amiibo-gegevens lezen en schrijven.


Nintendo Switch controllers – HD Rumble

Beide Nintendo Switch controllers hebben een HD-trilfunctie genaamd HD Rumble. Deze functie zorgt voor een meer realistische ervaring dan bij alleen beeld en geluid.

Stel je even voor dat de Joy-Con een glas met ijsblokjes is. De trilfuncitie is zo gevoelig dat je zelfs kunt raden hoeveel ijsblokjes er in het glas zitten. Je voelt de ijsblokjes bij het kantelen en bewegen alsof je een echt glas in je handen hebt.

Zie de video hieronder:

De Nintendo Switch controllers zijn ook nog voorzien van een gyroscoop en versnellingsmeter. Met deze technieken kan de Switch bewegingen van gebruikers registreren.


De Joy-Con polsbandjes

De Joy-Con polsbandjes zijn heel handig als je de Joy-Con controllers los gaat gebruiken. Je kunt de polsbandjes makkelijk op de rails van je Joy-Con schuiven.

De Joy-Con zal lekkerder in de hand liggen, en de L- en R-knoppen zijn beter te gebruiken. Natuurlijk kan je de bandjes ook nog om je pols doen, zodat je de Joy-Con niet kan laten vallen.

Perfect voor spellen waarbij je met je handen moet zwaaien, zoals bijvoorbeeld een tennis of golfspel.

Nintendo Switch controllers


Bestel hieronder de Joy-Con controllers

WebshopProductPrijsBestellen

Nintendo Switch
Joy-Con Set

€ 74,99 Grijs
€ 79,95 Rood/Blauw + polsbandjes

Nintendo Switch
Joy-Con Set + polsbandjes

€ 74,99 Grijs
€ 74,99 Rood/Blauw

NedGame Logo

Nintendo Switch
Joy-Con Set + polsbandjes

€ 75,- Grijs
€ 75,- Rood/Blauw

Nintendo Switch
Joy-Con Set + polsbandjes

€ 79,99 Grijs
€ 79,99 Rood/Blauw

Bartsmit logo

Nintendo Switch
Joy-Con Set + polsbandjes

€ 79,99 Grijs
€ 79,99 Rood/Blauw

intertoys logo

Nintendo Switch
Joy-Con Set + polsbandjes

€ 79,99 Grijs
€ 79,99 Rood/Blauw

Let goed op! Er zijn Joy-Con controllers zonder en met polsbandjes. Ook kunnen Joy-Con controllers per stuk worden gekocht. Wil je alleen de polsbandjes hebben? Die zijn ook los te bestellen.


De Joy-Con Grip

Om te spelen met een iets meer traditionele controller heeft Nintendo de Joy-Con Grip bedacht. Dit is een houder waar je de Joy-Con controllers op kan klikken.

Het zal misschien niet zo lekker in de hand liggen als een controller die standaard bij andere consoles wordt geleverd. Wel zal het een stuk lekkerder spelen als je thuis op de televisie aan het gamen bent.

Nintendo Switch controllers

De Joy-Con Grip wordt standaard geleverd bij de Nintendo Switch. Er is ook een Joy-Con Grip beschikbaar die jou Joy-Con controllers tegelijkertijd kan opladen. Deze zal je wel los moeten bestellen. Lees hier meer over de ”Joy-Con Charging Grip” >


De Nintendo Switch Pro controller

De Nintendo Switch Pro controller is een echte traditionele controller zoals we bij andere consoles gewend zijn. Hij heeft wat weg van een Xbox-controller. Vooral vanwege de analoge sticks die zich op ongelijke hoogte bevinden.

De Pro controller is perfect voor mensen die het liefste thuis gamen op de televisie. Helaas zal je deze controller wel los moeten kopen, aangezien hij niet standaard wordt meegeleverd.

Nintendo Switch controllers

De Pro controller is niet bepaald goedkoop. Hij kost bij de meeste webshops € 70,- wat iets duurder is dan een Playstation of Xbox controller.

Gelukkig is het niet noodzakelijk om een Pro controller te halen. Met de bijgeleverde Nintendo Switch controllers zou je perfect moeten kunnen gamen.

Net als bij de rechter Joy-Con heeft de Pro controller ook een NFC-aanraakpunt, waarmee je amiibo gegevens kan lezen en schrijven.

Lees hier meer over de Nintendo Switch console >


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.