5 redenen om de Nintendo Switch te kopen. Lees ze hier!

5 redenen om de Nintendo Switch te kopen

Op deze pagina vindt je 5 redenen om de Nintendo Switch te kopen.

3 maart is de release van de Nintendo Switch. Misschien weet jij nog niet zeker of je hem wil gaan kopen. Lees dan zeker verder, er zijn genoeg redenen waarom je het wel zou moeten doen.

De Nintendo Switch wordt al snel vergeleken met voorgaande Nintendo game-consoles en handheld spelcomputers. Sommige daarvan waren ook een flinke tegenvaller en mensen zullen bang zijn dat de Switch ook een flop wordt.

Wij zijn er van overtuigd dat Nintendo nu met de perfecte console komt waar iedereen voor in de rij zal gaan staan. Dit is al deels bevestigd doordat de Switch bij de meeste webshops al uitverkocht is.

Lees verder voor 5 redenen om de Nintendo Switch te kopen.


5 redenen om de Nintendo Switch te kopen

Nintendo heeft al consoles en handheld-spelcomputers uitgebracht die je mee kan nemen of onderweg kan gebruiken. Helaas waren deze niet allemaal zo gebruiksvriendelijk, of was het gewoon nog niet de tijd ervoor.

De Nintendo Switch brengt hier verandering in. Nintendo heeft alle voorgaande spelcomputers gecombineerd tot één geweldig apparaat.

#1 Gamen waar je maar wilt

De Nintendo Switch is een combinatie van een console en handheld-spelcomputer. Je hebt dus de mogelijkheid om overal te gamen waar jij maar wilt.

Stel je bent thuis aan het spelen op je televisie, en je moet opeens de deur uit. Geen paniek! Je kan gewoon blijven doorspelen. Je kan de Switch namelijk uit de dock halen, waarna het beeld van je tv switched naar de handheld modus.

5 redenen om de Nintendo Switch te kopen

Het is ook niet nodig om in de buurt te blijven van de dock, omdat het handheld apparaat de complete console is. De dock zorgt eigenlijk alleen voor een verbinding naar je televisie (met een kleine upgrade in snelheid en beeldkwaliteit).

De accu van de Switch zou ongeveer 3 tot 6 uur mee moeten gaan, afhankelijk van hoe je de Switch gebruikt. Games die meer vragen van de Switch zullen ook meer stroom verbruiken.

Natuurlijk is de Switch voorzien van een usb-c aansluiting. Het is dus mogelijk om je Switch onderweg op te laden met bijvoorbeeld een powerbank.

Lees hier meer over de Nintendo Switch >

#2 Multiplayer

Multiplayer is misschien niet een reden waar je aan zou denken om een Switch te kopen. Maar de reden zit hem niet in de optie om multiplayer games te spelen, het is de manier waarop je dat kan doen met de Switch.

Er zijn verschillende mogelijkheden om met vrienden te spelen, compleet anders als dat je gewend bent. Dit heeft vooral te maken met de unieke Joy-Con controllers.

Dankzij de Joy-Con controllers kan je met 2 personen op één Switch spelen. Beide spelers hebben een eigen Joy-Con. Je hebt namelijk een linker en rechter Joy-Con.

Lees hier meer over de Switch controllers >

5 redenen om de Nintendo Switch te kopen

Hebben jou vrienden ook een Nintendo Switch? Dan kan je een soort mini-LAN party aanleggen tot wel 8 Switch apparaten. Ideaal bij het spelen van bijvoorbeeld Mario Kart of Splatoon 2.

De Nintendo Switch zal ook nog een onlinedienst krijgen zodat je tegen spelers over de hele wereld kan gamen.

#3 De aankomende games

Misschien wel één van de 5 redenen om de Nintendo Switch te kopen, zijn de games die worden uitgebracht.

Op de release-dag zullen nog niet veel spectaculaire games uitkomen, op ”The legend of Zelda: Breath of the Wild” na. Dit zal in het begin wel even genoeg zijn om te wennen aan deze nieuwe console.

5 redenen om de Nintendo Switch te kopen

Na verloop van tijd zullen er nog geweldige games uitkomen. De nieuwe ”Super Mario Odyssey” is een game waar zo`n beetje elke gamer naar uit kijkt. Natuurlijk komen er nog veel meer toppers. Denk aan Skyrim, Rayman, Spaltoon 2, Mario Kart 8 Deluxe en Sonic Mania.

Zie hier de games die je kan verwachten op de Nintendo Switch >

#4 Nintendo Switch game cards

Omdat de Nintendo Switch voornamelijk als handheld gebruikt gaat worden zullen de games uitgebracht worden op cartridges. Een hele slimme keuze, aangezien deze snel en duurzaam zijn.

Het mooiste van de game cards is dat er niks op het systeem geïnstalleerd hoeft te worden. Dit komt goed uit omdat de Nintendo Switch standaard een opslaggeheugen heeft van slechts 32 GB.

5 redenen om de Nintendo Switch te kopen

Het zal later ook mogelijk worden om game online te downloaden. Het geheugen is dan ook uit te breiden met een microSD kaart tot wel 2TB.

#5 De prijs van de Nintendo Switch

Hoewel niemand had verwacht dat de Switch meer dan 300 euro zou gaan kosten, is hij wel goedkoper dan de meeste nieuwe consoles die uitkomen.

Bij de meeste winkels zal de prijs € 329,- zijn terwijl een nieuwe console van Sony of Microsoft bij de release al snel € 400,- kost.

Vergeleken met andere consoles is de Switch dus een stuk goedkoper. Ook kan je nog kiezen uit 2 verschillende modellen die beide even duur zijn. Niet te vergeten dat je bij de Switch eigenlijk ook 2 controllers hebt in plaats van 1.

5 redenen om de Nintendo Switch te kopen

Als je de Switch eenmaal  in handen hebt, zal je al snel beseffen dat het voor de prijs een geweldig apparaat is.


Dit waren 5 redenen om de Nintendo Switch te kopen. Zou jij een Switch willen hebben? Laat het even weten in een reactie hier onder!

Nintendo Switch kopen?

Kan je de Nintendo Switch niet bestellen? Meld je dan aan voor een herinnering wanneer ze weer beschikbaar zijn.

 


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.