Nintendo Switch verkoop blijft stijgen. Een enorm succes voor Nintendo.

Nintendo Switch verkoop

De Nintendo Switch verkoop blijft stijgen. Deze nieuwe console van Nintendo is gigantisch populair wereldwijd en is eind maart al 2,74 miljoen keer verkocht. Dit zijn dus ijzersterke verkoopcijfers voor het Japanse bedrijf.

Het succes van de Switch was de afgelopen tijd wel te merken doordat hij heel lastig te verkrijgen was. Op dit moment is hij weer bijna overal te koop en zal je dus niet meer hoeven wachten op een nieuwe voorraad. Onderaan de pagina zie je waar je jou Nintendo Switch kan kopen voor de beste prijs.


Nintendo Switch verkoop blijft stijgen

De Nintendo Switch verscheen op 3 maart wereldwijd en brak het eerste weekend al meteen verkooprecords. Aan het einde van deze maand waren er al 2,74 miljoen Switch consoles over de toonbank gegaan. Afgelopen kwartaal zijn er nog eens 2 miljoen exemplaren verkocht. De Nintendo Switch is op dit moment dus al ruim 4,7 miljoen keer verkocht en dat is meer dan Nintendo ooit had verwacht.

Nintendo Switch verkoop

Het aantal verkopen van afgelopen kwartaal had zelfs nog veel hoger kunnen liggen als Nintendo de bevoorrading beter had geregeld. Het heeft een aantal maanden geduurd voor de Nintendo Switch normaal te verkrijgen was. Hierdoor zijn de verkoopcijfers waarschijnlijk lager uitgevallen. Nintendo heeft veel moeite gehad met het verkrijgen van onderdelen voor de Switch waardoor er niet genoeg consoles geproduceerd konden worden.

Nintendo heeft het doel om dit kalenderjaar in totaal 10 miljoen exemplaren te verkopen. Dit zou de verwachtingen van analisten ver gaan overstijgen. Naar schatting werd verwacht dat er dit jaar zo`n 5 miljoen Switch consoles zouden worden verkocht. Nu is kans groot dat Nintendo dit aantal al snel gaat passeren.

Nintendo Switch verkoop

Afgelopen kwartaal heeft Nintendo een netto winst gemaakt van 21,8 miljard yen, wat omgerekend zo`n 168 miljoen euro is. Dit is veel meer dan de analisten hadden verwacht, zeker als we het gaan vergelijken met vorig jaar. Nintendo verloor toen 24,53 miljoen yen door de slechte verkoop van de Wii U en de 3DS.

In het laatste kwartaal van dit jaar kunnen we wel weer gigantische verkoopcijfers gaan verwachten door de komst van onder andere Super Mario Odyssey. Dit word vermoedelijk de kaskraker van het jaar voor de Nintendo Switch.


Aankomende games kunnen Nintendo Switch verkoop verhogen.

De Nintendo Switch verkoop is goed van start gegaan, mede dankzij The Legend of Zelda: Breath of the Wild die vanaf dag 1 beschikbaar was. Deze game is tot nu toe al 3,92 miljoen keer verkocht voor de Switch. Later verscheen nog Mario Kart 8 Deluxe die nu ook al 3,54 miljoen keer is verkocht en ARMS die perfect gebruik maakt van de Joy-Con controllers.

Nu veel mensen al een Nintendo Switch hebben zal Nintendo met goede games moeten komen, om zo meer mensen over te gaan halen een Switch te kopen. Zo is vorige week al Splatoon 2 uitgekomen en de allereerste Nintendo Switch bundel inclusief deze game. Hoe vaak deze verkocht zijn weten we nog niet.

Nintendo Switch verkoop

Een game die waarschijnlijk meer records gaat breken dan ooit is Super Mario Odyssey. Deze Super Mario open-wereld game is er 1 waar iedere Mario fan op zit te wachten. Mensen die nog twijfelen of ze wel een Switch moeten kopen zullen zeker overgehaald kunnen worden zodra deze game uitkomt.

Lees hier meer over deze geweldige Mario game  >


Nintendo Switch kopen?

De Nintendo Switch is nu bijna overal verkrijgbaar. Zie jij jou favoriete webwinkel hieronder staan bestel hem dan nog vandaag. Ook het grijze model is bij veel winkels op voorraad.Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.