Nintendo Switch plussen en minnen. Wat kunnen we nog meer verwachten van de Switch?

Nintendo Switch plussen en minnen

Op deze pagina gaan we het hebben over de Nintendo Switch plussen en minnen. Na de release zijn namelijk nog al wat problemen geweest met de Switch. Ook is het aanbod in games nog vrij matig. Gelukkig hebben we een mooi vooruitzicht op geweldige aankomende games.

De Nintendo Switch is nu alweer een maandje uit en is al meer dan anderhalf miljoen keer over de toonbank gegaan. Het is op het moment ook heel moeilijk om de Nintendo Switch te bemachtigen.

De Switch is vrijwel overal uitverkocht. Zo nu en dan komt er weer ergens een kleine voorraad binnen waar je heel snel bij moet zijn. Hou dus heel goed in de gaten wanneer er weer een voorraad beschikbaar is, of beter nog, plaats een pre-order!


Nintendo Switch plussen en minnen

Na de release zijn er aardig wat Nintendo Switch plussen en minnen naar buiten gekomen. De meest voorkomende minpunten gingen vooral over het snel beschadigen van de Switch en verbindingsproblemen van de linker Joy-Con controller.

Het grote succes van de Nintendo Switch is vooral te danken aan de game ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild”.

Hieronder zetten we de belangrijkste Nintendo Switch plussen en minnen op een rij.

#1 Verkooprecords Nintendo Switch

In de eerste week werd de Nintendo Switch al meer dan 1,5 miljoen keer verkocht. Hiermee heeft Nintendo dan ook meerdere verkooprecords verbroken. Dit had vooral te maken met een gigantisch aantal pre-orders.

In de Benelux is de Nintendo Switch nu ook al de best verkopende Nintendo-spelcomputer ooit.

#2 Nintendo Switch bijna nergens meer verkrijgbaar

Voor de mensen die nog geen Nintendo Switch in huis hebben is het wel duidelijk dat er op het moment lastig aan te komen is. Zo nu en dan komt er bij bepaalde webwinkels een kleine voorraad binnen. Als je hier dan niet snel bij bent zijn ze al weer uitverkocht voor je het weet.

Via tussenpartijen zijn er soms nog wel aan Switch consoles te komen,  maar deze prijzen liggen ver boven de aanbevolen verkoopprijs. Soms kan je zelfs € 600,- gaan betalen en dat is natuurlijk te gek voor woorden. Op Marktplaats kan je de Nintendo Switch nog wel vinden voor € 300,- tot € 400,-.

Nintendo had in de planning staan om dit jaar 8 miljoen Switch exemplaren te gaan produceren. Door de enorme vraag naar de console hebben ze de productie naar 6 miljoen gezet. Zo willen ze waarschijnlijk vergelijkbare problemen voorkomen net als bij de NES mini.

#3 The Legend of Zelda, een meesterwerk op de Switch

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een game waarvoor heel veel mensen de Switch hebben aangeschaft. Nintendo heeft dan ook bewust de Switch en de nieuwe Zelda game op de zelfde dag uitgebracht.

Nintendo Switch plussen en minnen

Buiten het unieke concept van de Nintendo Switch gaat er natuurlijk niks boven een fantastische launchgame. En dat The Legend of Zelda een fantastische game is kunnen we wel zien aan de hoge cijfers van de pers.

Zo`n 89 procent van de mensen die een Nintendo Switch hebben gekocht haalden ook meteen The Legend of Zelda: Breath of  the Wild erbij. Helaas zijn hier nog geen bundels van verschenen. Waarschijnlijk zullen die later dit jaar wel komen, maar nu moet je de game nog los kopen.

#4 Linker Joy-Con controller problemen

Bij veel mensen zijn er problemen geweest met de linker Joy-Con controller, en sommige mensen hebben hier nog steeds last van. Dit heeft te maken met synchronisatieproblemen van de linker Joy-Con, waardoor de besturing niet meer werkt.

Nintendo Switch plussen en minnen

De meest voorkomende problemen zijn dat jou character dezelfde kant op blijft lopen, of een vertraging bij het indrukken van de knoppen. Nintendo heeft wel aangegeven hard te werken aan een oplossing.

Als tip geeft Nintendo mee dat je de Switch niet achter je tv moet plaatsen, of in de buurt van een aquarium of iets dergelijke. Sommige objecten kunnen blijkbaar een storing veroorzaken.

Lees hier meer over de Nintendo Switch controllers >

#5 Scherm snel beschadigd en flikkerend scherm

Het is al bij meerdere Switch eigenaren voorgekomen dat zij een blauw/oranje scherm krijgen of een vastlopend exemplaar hebben die rare geluiden maakt. Hier zijn gelukkig maar een aantal meldingen van.

Door onder andere social media en veel nieuws over de Nintendo Switch, lijkt het of dit een probleem is die bij alle consoles voorkomt. Hier hoef je je echt niet druk om te maken. Elke console heeft wel exemplaren die door welke reden dan ook niet goed werken.

Mocht jij de pech hebben zo`n exemplaar ertussenuit te vissen? Dan heb je natuurlijk gewoon garantie.

Nintendo Switch plussen en minnen

Het scherm van de Switch schijnt nogal snel te beschadigen als je het apparaat in en uit de dock haalt. Het is zonde dat Nintendo hier niet genoeg aandacht aan heeft besteed. Er zijn wel makkelijke manieren om het beschadigen te voorkomen.

Een screenprotector zou deze problemen moeten verhelpen, en voorzichtig doen helpt natuurlijk ook. Nog een handige tip die veel op het internet voorbij komt is een sok of sleeve om de dock heen doen. Zo komt het scherm niet in contact met de dock. Er zijn zelfs al websites die speciale docksocks verkopen, versierd met bijvoorbeeld een Mario logo.

Nintendo Switch plussen en minnen

Vindt hier meer informatie over de Switch accessoires >

#6 Nog weinig online mogelijkheden

De online omgeving op de Switch is momenteel nog erg kaal. Apps als Netflix of Spotify zijn nog niet beschikbaar, livestreamen en het delen van video`s is nog niet mogelijk, oude Nintendo-games zijn nog niet te downloaden en een abonnementsdienst is er nog niet.

Deze dingen zouden na verloop van tijd allemaal nog moeten komen. Hier zullen we dus nog even op moeten wachten, hoewel ik me afvraag of mensen wel zitten te wachten op bijvoorbeeld Netflix voor de Switch. Meer games lijkt me een betere optie.

Nintendo Switch plussen en minnen

Omdat de online service nog niet af is hoef je er nog niet voor te betalen. Dit najaar zal de volledige online service live gaan en zal je ervoor moeten gaan betalen. Dit zal waarschijnlijk tussen de 17 en 25 euro per jaar gaan kosten. Niet duur in vergelijking met Playstation Plus of Xbox Live.

Wat Nintendo voor dit geld precies gaat bieden is nog niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten is dat je elke maand een gratis NES- of SNES-game kan downloaden. Volgens Nintendo kan deze game dan maar een maand gespeeld worden.

#7 Aankomende games

Buiten de fantastische The Legend of Zelda om zijn er op 1-2 Switch na niet veel bijzondere games beschikbaar. Volgende maand komt wel Mario Kart 8 Deluxe uit die je niet kan missen op een Nintendo console.

Nintendo Switch plussen en minnen

Voor de zomer zouden Splatoon 2 en Arms nog uit moeten komen. Ook kunnen we dit najaar nog een Switch versie van FIFA 18 verwachten. Hopelijk komen er tussen door nog meer games uit die het kopen waard zijn. Er staan nog heel veel titels in de planning waar geen datum van bekend is.

En dan nog een game die we zeker niet kunnen vergeten! Super Mario Odessey. Deze zou voor de kerst in de winkels moeten liggen. Ik weet zeker dat veel mensen die nog geen Nintendo Switch hebben er alsnog één gaan kopen om alleen al Super Mario Odessey te kunnen spelen.

Nintendo Switch plussen en minnen

Nintendo is ook volop bezig met indie games die waarschijnlijk tussen de grotere titels door uit zullen komen. Zolang er niet te veel wordt uitgesteld zal er straks een flink aanbod in games zijn voor de Switch.

Lees hier meer over de Nintendo Switch games >


Conclusie

De Nintendo Switch is misschien wat te snel uitgekomen waardoor er nog veel kinderziektes zijn. Maar het unieke concept van een console die ook als handheld overal mee naartoe genomen kan worden is geweldig.

Sommige dingen kunnen nog wel verbeterd worden en bepaalde games zijn best prijzig, maar zodra alles op zijn plek valt, kunnen we nog veel mooie dingen gaan verwachten van de Nintendo Switch.

Kijk hier voor meer informatie over de Nintendo Switch >

Dit waren de belangrijkste Nintendo Switch plussen en minnen van dit moment. Wat vind jij van de Nintendo Switch? Laat even een berichtje achter hieronder.

Nintendo Switch bestellen? Kijk dan even bij de onderstaande webshops.Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.