LEGO City Undercover op de Nintendo Switch. Een soort Grand Theft Auto in de stijl van LEGO.

Lego City Undercover

LEGO City Undercover is in 2013 al uitgekomen voor de Nintendo WiiU. Voor veel mensen was het een teleurstelling dat hij exclusief voor dit platform is uitgebracht. Dat is vanaf nu gelukkig verleden tijd.

Vanaf 5 april is LEGO City Undercover beschikbaar voor PC, Playstation 4, Xbox One en natuurlijk de Nintendo Switch.

Op deze pagina lees je meer over de LEGO City Undercover game en gaan we kijken naar de verschillen tussen de Nintendo Switch en Playstation 4 versie.


LEGO City Undercover

In LEGO City Undercover speel jij als agent Chase McCain die LEGO City vrij moet maken van criminaliteit. Het meesterbrein achter deze criminaliteit is de slechte supercrimineel Rex Fury.

Chase McCain heeft deze crimineel al eerder achter de tralies gekregen en zal er ook alles aan doen om dit weer voor elkaar te krijgen. Wel zal Chase undercover moeten gaan om deze supercrimineel weer op te pakken.

LEGO City Undercover kan je vergelijken met de game Grand Theft Auto, alleen dan in de stijl van LEGO. Net als in GTA speelt LEGO City Undercover zich af in een grote open wereld. Je kan missies doen maar ook de wereld verkennen op jou eigen manier.

Zoals bij de meeste LEGO-games zit ook deze weer vol met flauwe humor. Je kan ook verschillende typetjes tegenkomen in de game waaronder Sherlock Holmes en Dr. Watson of Starsky en Hutch.

In het begin van de game maak je ook al kennis met een schreeuwende commissaris die alleen maar slaapt en donuts eet. Je zal dan ook regelmatig een glimlach krijgen tijdens het spelen van deze game.


Wat is er te beleven in LEGO City

In LEGO City zal je tijdens de missies veel puzzels op moeten lossen. Tijdens het spelen zal je ook verschillende kostuums vrijspelen die je weer kan gebruiken voor het oplossen van bepaalde puzzels.

Speel je als agent dan kan je gebruik maken van opsporingstechnologie. Het boeven-kostuum maakt het mogelijk om deuren open te breken of kluizen te kraken. Ook heb je nog een mijnwerkers-kostuum waarmee je dynamiet en een pikhouweel kan gebruiken.

LEGO City kan je lopend verkennen met behulp van free-running. In de open wereld kom je regelmatig witte en blauwe blokjes tegen die aangeven of je hier tegen aan kunt klimmen, overheen kan springen of onderdoor kan glijden.

Lego City Undercover

De wereld van LEGO City bevat bekende elementen van Amerikaanse steden zoals New York, San Francisco en Chicago. Voor het afleggen van grote afstanden heb je wel meer dan 100 voertuigen tot je beschikking, waaronder auto`s, helikopters en nog veel meer.

De verhaallijn van Lego City Undercover bestaat uit 15 hoofdstukken met tientallen missies. Naast deze hoofdstukken is LEGO City ook nog eens gevuld met veel zij-missies, mini-games, en noppen om personages vrij te spelen. Er is dus net zoals in Grand Theft Auto genoeg te doen buiten de hoofdmissies om.

Splitscreen? Samen is nog leuker.

LEGO City Undercover bestaat al een tijdje voor de WiiU. Het is dus handig om wel wat veranderingen door te voeren bij een nieuwe release. Ten eerste zijn de laadtijden een stuk verbeterd en zal je niet lang hoeven wachten tot de volledige open wereld is geladen.

Lego City Undercover

De leukste toevoeging is de offline splitscreen-modus. Nu kan je samen missies doen, racen en puzzels oplossen. Dit zal vooral leuk zijn voor Nintendo Switch gebruikers aangezien je makkelijk samen kan spelen met de Joy-Con controllers.


Nintendo Switch vs Playstation 4

In de onderstaande video zie je de verschillen tussen LEGO City Undercover op de Nintendo Switch en de Playstation 4.

Wat vooral opvalt zijn de verschillen in voorwerpen op lange afstanden. Op de Nintendo Switch is alles ook iets blokkeriger, maar de Playstation 4 is natuurlijk ook een veel krachtigere console.

Ronde voorwerpen zullen op de Nintendo Switch niet perfect rond zijn. Gelukkig valt dit over het algemeen alleen op als je de beelden naast elkaar ziet. Qua speelplezier zal de game op de Nintendo Switch niet minder zijn dan op de Playstation 4 of Xbox One.

Zie hier 5 redenen waarom je de Nintendo Switch moet kopen >


Nintendo Switch bestellen? Zie hieronder waar hij op voorraad is.


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.