Nintendo Switch touchscreen video opgedoken. Bekijk hem hier!

Nintendo Switch touchscreen

Wat weten we op dit moment eigenlijk van het Nintendo Switch touchscreen? Daar kunnen we een kort antwoord op geven, vrij weinig.

Tijdens de live presentatie van de Nintendo Switch is helemaal niks bekend gemaakt over het touchscreen van de Switch. Behalve dat het scherm ook echt een touchscreen is.

Nu is er een video opgedoken van het touchscreen in actie. Op de video is een demo te zien van de game Skylanders. Lees hieronder meer en bekijk de video.


Nintendo Switch touchscreen

Op de onderstaande video zie je voor het eerst het Nintendo Switch touchscreen in actie. Een Switch gebruiker demonstreert het touchscreen met een demo van ”Skylanders Imaginators”.

Je kan in de video goed zien hoe nauwkeurig het touchscreen reageert en hoe snel de Switch verschillende opties start. Het touchscreen werkt mogelijk niet met alle games, en de kans bestaat dat je het touchscreen uit en aan kan zetten. Hier kunnen we op dit moment nog niks over bevestigen.

Het is ook nog niet zeker of het scherm een ondersteuning heeft voor multitouch. Mocht dit wel het geval zijn, dan kunnen we games gaan verwachten die je samen kan spelen op 1 touchscreen.

Nintendo heeft al laten zien hoe snel het beeld van de Switch op je televisie verschijnt, na het plaatsen in de dock. Ook in deze video wordt dit weer bevestigd. Binnen 2 tot 3 seconde kan je verder gamen op je televisie.

Waarom heeft Nintendo het touchscreen niet gedemonstreerd?

Nintendo wou waarschijnlijk niet dat de Switch vergeleken zou worden met een tablet of draagbare gameconsole als de Playstation Vita.

Ook kan het zo zijn dat spellen die gebruik maken van het touchscreen niet klaar waren voor een demonstratie. Dit zou natuurlijk geen goede indruk geven als de spellen half werk leveren. Natuurlijk zijn dit maar speculaties.


Meer over de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een combinatie van een handheld spelcomputer en een console. Er zijn vele manieren waarop je de Switch kan gebruiken. Dit mede dankzij de unieke Joy-Con controllers.

De Switch heeft een 6,2 inch touchscreen met een resolutie van 720p. Na het plaatsen in de bijgeleverde dock wordt de resolutie verhoogd naar maximaal 1080p. Dit gebeurd alleen bij games die 1080p ondersteunen.

Het opslaggeheugen van de Switch is maar 32GB, maar is uit te breiden naar maximaal 2TB. Noodzakelijk is het niet aangezien de games worden uitgebracht op Gamecards. De accu zou volgens Nintendo 3 tot 6 uur moeten meegaan,  afhankelijk van welke games je speelt.

Lees hier meer over de Nintendo Switch >

Nintendo Switch touchscreen

De Nintendo Switch zal in Nederland verschijnen op 3 maart. Op het moment is het mogelijk om pre-orders te plaatsen. De kans dat je de Switch op de release-dag in huis hebt wordt wel steeds kleiner.

Het wordt dan ook aangeraden niet te lang te wachten met bestellen. Mocht de eerste levering uitverkocht zijn, dan is de kans groot dat je op de 2e levering van eind maart moet wachten.


 

Zie hier onder waar je de Nintendo Switch kan pre-orderen.

 


Nintendo Switch Club heeft geen banden met Nintendo®.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.